Co-tréner voltam Mallorcán

Co-tréner voltam Mallorcán

newcode tibor 02 500px circleMindig is érdekelt, hogy vajon más országokban milyen egy NLP képzés. Grinder és Bandler által képzett hazai trénereknél tanultam meg az alapokat, így ezeket a képzéseket jól ismerem. De vajon mi van körülöttünk a világban?

Voltam már NLP tréningen Ausztriában, Németországban, Angliában, dél-Spanyolországban, és most tavasszal 10 napot töltöttem Mallorcán, ahol egy 20 fős NLP Master csoportot vezettünk az elismert német NLP trénerrel Stephan Landsiedellel és Marcus Kruggal (co-tréner) közösen. Lássuk milyen egy Master képzés Mallorcán.

Egy kis történelem. A 80-as években az lehetett NLP Master Practitioner, aki egy modellt legalább háromszor vezetett és őt is háromszor vezették benne. Ehhez legalább 40 tréningnapra volt szükség, ami most szinte elképzelhetetlen mennyiségű időráfordítás lenne hazai körülmények között. Így erre az évre kifejezetten olyan csoportot kerestem, akik kitartóan ebben a mennyiségben tanulnak NLP-t.

Az eredeti 40 napot a piac bontotta ketté már régen és szinte mindenhol a világon, vagyis először NLP Practitioner szintű képzéseken, majd NLP Master Practitioner szintű csoportban lehet a modelleket megtanulni, de maximum 10 -14 nap/tréning mennyiségben, azaz összesen 20-28 napra csökkent az időtartam.

Jelen csoport kivételes, hisz tartják az eredeti 40 napot és többségük 4x10 napos bontásban sajátítja el a modelleket. Hol is tartunk? Túl vannak már 2x10 nap Practitioner tréningen (Németország, Isztambul) és most belevágtunk még 2x10 nap Master képzésbe (Mallorca, Budapest). Túl is vagyunk az első 10 napnyi napfényes Mallorcán, lássuk mi is lett belőle.

Jogos a kérdés, hogy egyben 10 nap kibírható-e? Van-e valós munka? Tanulnak, vagy szórakoznak inkább? Tematikus nyaralásra járnak a világban? Mi folyik a tréningeken?

terasz1

 

NLP a napfényes Mallorcán, intenzíven, mélyen és csak magunkkal foglalkozva, ez történt röviden. Hisz nem szaladgált a munkahelyére senki és a család, valamint egyéb teendők sem terelték el a figyelmet. Ki ne szeretne ilyen környezetben önmagával foglalkozni?

Minden résztvevő élvezte a tréninget, hiszen a gyakorláskor lehetett a teraszon, vagy akár a strandon is dolgozni. Esténként nagyon jó hangulatban poharazgattunk, beszélgettünk.

 

 

 

Naponta maximum 1 modellt dolgoztunk fel, így ideális volt mindenkinek a mennyiségi terhelés és jutott idő és erő elmélyülten dolgozni. Az első blokk témakörei: a hit, hiedelmek kezelése, értékek, értékrend, az énkép, meta-programok és a mély belső átalakulás voltak. Ezen felül minden tréner szokott még számára kedves témákat behozni a programba, ami nem mindig NLP. Ezek színesítik, egyedivé teszik a programot. A résztvevők meglepően hasonló problémákkal érkeztek, mint amilyenekkel mi is szoktunk találkozni a tréningjeinken, vártam valami sajátosságot, kulturális különbséget, de nincs. Sokat kellett ismételni is a csoporttal, hiszen volt olyan, aki több évvel ezelőtt lett NLP Practitioner.

IMG 0049Ami furcsa volt, hogy a szálloda tele volt német turistákkal, így a reggeli és a vacsora is az ő ízlésük szerint készült, vagyis alig lehetett helyi, spanyol ételeket találni. Persze a cafe cortado (spanyol tejeskávé) nagyon finom.

A negyedik 10 napos blokk szeptemberben lesz Budapesten a Munkácsy 27. Oktatóközpontunkban. Már nagyon várom, hisz a kedvenc részem következik, az NLP modellezés. Ebbe a témába én fogom bevezetni a résztvevőket. Majd megtanítom őket zsonglőrködni, vagy esetleg táncolni. Már csak egy híja van a programnak, hogy hova vigyem őket? Többen most jönnek először Budapestre.

A 40 nap és a bentlakásos változat sokat hozott a résztvevőknek, talán jó lenne ezen elgondolkodnunk nekünk is.

 

 

Czikkely Tibor, NLP tréner

Budapest, 2016.06.06.

Segítsen ismerőseinek rátalálni képzéseinkre és így egy sikeresebb üzletre!

Segíts ismerőseidnek rátalálni képzéseinkre és ezáltal egy sikeresebb, teljesebb életre!

Megosztom facebookon

new code logo szurke1

 New Code Kft.

1205 Budapest,

Sas u. 4.

Adószám: 12198618-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-564001

t.czikkely@newcode.hu

Oktatóközpont

 1063 Budapest, Munkácsy Mihály utca 27.

terkep mellett